Skip to main content
             Word vriend!

Nieuwe opleidingsschepen voor STC Group

15 juni 2018, Rotterdam – STC Group voegt de komende jaren nieuwe binnenvaartschepen voor de verschillende nautische opleidingen aan haar vloot toe. Bij het ontwerp en de bouw van de schepen maken we gebruik van de kennis en ervaring die in de organisatie aanwezig is. Daarnaast betrekken we ook externe partijen die ons kunnen inspireren en waar we van kunnen leren.

We starten met het ontwerp en de bouw van een binnenvaartschip waar een groep leerlingen of studenten aan boord kan overnachten, om daarna te beginnen met een duwbak en een duwboot. We vragen op verschillende manieren en momenten medewerking van alle STC’ers, zowel leerlingen en studenten als medewerkers. Half mei zijn we gestart met een naamwedstrijd voor het eerst te bouwen STC-schip. Alle STC’ers mochten een naamidee indienen. Dit leverde ruim 130 inzendingen op. Een speciale jury koos de vijf beste inzendingen, de naamopties zijn Ab Initio, Inventa, LILY, NIVARES en STC Navigator. Tot en met 6 juli 2018 kan er, wederom door alle STC’ers, gestemd worden. Bij de start van het nieuwe schooljaar maken we de nieuwe naam bekend.

Dan begint ook de ontwerpwedstrijdfase. We vragen de STC’ers om meerdere ontwerpteams te vormen die innovatieve ontwerpen voor het eerst te bouwen schip genereren. Een ontwerp moet zoveel mogelijk voldoen aan de eisen en wensen van het instructievaartuig. Hierin moeten technische innovaties, een functionele invulling en een herkenbaar uiterlijk worden meegenomen. Duurzaamheid en toekomst zijn thema’s waaraan de ontwerpen getoetst gaan worden.