Skip to main content
             Word vriend!

Over AB INITIO

Stelt u zich eens voor dat in 2022 het fantastische nieuwe STC-vlaggenschip voor de binnenvaart vaart door de haven van Rotterdam. Emissieloos dus duurzaam. Klaar voor de toekomst. Met de meest moderne technieken aan boord. Boordevol innovaties. AB INITIO; de trekpleister voor studenten die een maritieme opleiding willen volgen. Een plek waar ze echt alle facetten van het vak in de praktijk kunnen leren.

Duurzaam, toekomstproof, innovatief, bruikbaar en herkenbaar

De AB INITIO is het schoolvoorbeeld van duurzaamheid. Bij de bouw van het schip wordt gebruik gemaakt van recyclebare materialen en het schip krijgt een hybride voortstuwing. Het schip kan zelfs gedeeltelijk eigen energie opwekken. De uitwisselbare generatoren maken de AB INITIO ook toekomstproof. Het schip is namelijk eenvoudig geschikt te maken voor bijvoorbeeld een brandstofcel of waterstof.

Naast instructieschip fungeert AB INITIO als innovatief fieldlab. Dat betekent dat bedrijven langdurig innovatieve producten en diensten kunnen onderzoeken, testen en demonstreren – Al dan niet met inzet van studenten.

AB INITIO is bruikbaar. Leerlingen en studenten kunnen er alle praktische en theoretische vaardigheden leren. Bovendien is het schip comfortabel, veilig en voldoet het aan de huidige regelgeving.

En over herkenbaar hoeven wij niets uit te leggen….de artist impressions spreken voor zich. 

Wist u dat AB INITIO:

  • 67 meter lang en 8,2 meter breed is;
  • een diepgang heeft van maximaal 1,8 meter;
  • meerdere generatoren, een accupakket, 200 m² zonnepanelen, een windturbine en een vuilwaterbehandelingssysteem aan boord heeft;
  • 4 uur aan een stuk emissieloos kan varen.