Skip to main content
             Word vriend!

DANFOSS

AB INITIO uitgerust met Danfoss frequentieregelaars en inverters

Danfoss Drives ontwikkelt, produceert en levert frequentieregelaars en inverters voor o.a. de maritieme sector t.b.v. AC-bus of DC-bus systemen. Met deze frequentieregelaars en inverters is het o.a. mogelijk om de elektromotoren voor de voortstuwing en boegschroef in toeren te regelen. Daarnaast kan Danfoss haar standaard regelaars voorzien van andere software waardoor ook andere soorten van energieconversie uitgevoerd kunnen worden. Met dit concept is het mogelijk met standaard hardware diverse toepassingen te maken. Door het toepassen van specifieke software kunt u diezelfde regelaars gebruiken als bijv. een zogenaamde DC-DC converter voor het laden en ontladen van batterijen of brandstofcellen. Met de Danfoss VACON® NXP Grid Converter is het mogelijk een DC- of AC-spanning om te zetten naar een andere AC-spanning voor bijvoorbeeld een boordnet voor het hotelbedrijf waarbij deze regeling zich gedraagt als een generator. Verder zijn er toepassingen mogelijk zoals een DCGuard™, een supersnelle (door klassebureaus goedgekeurde) DC-scheider, een generatorregeling die uit een generatorwisselspanning een constante DC-spanning kan maken, een (wal)laderregeling om accu’s te laden of om een DC-bus van spanning te voorzien. Al deze toepassingen kunnen we in Gorinchem in het Danfoss Application Development Center (ADC) uitgebreid testen.

Deze technieken zijn nodig bij het terugdringen van het brandstofverbruik, het verbeteren van de efficiëntie en daarmee het behalen van de emissiedoelstellingen. Schepen zijn daarmee niet langer afhankelijk van hun dieselmotoren of een walaansluiting om elektrische stroom op te wekken voor communicatie, verlichting en andere apparatuur aan boord omdat middels energieopslag in bijv. accu’s het schip zelfvoorzienend is zonder uitstoot.

Danfoss zet zich in voor het creëren van een duurzame, concurrerende toekomst voor o.a. de maritieme industrie. Daarom ondersteunen we graag het duurzame en innovatieve opleidingsschip AB INITIO van STC met onze regelingen, en combineren we de AC-bus en DC-bus technologie met elkaar. Zo worden hun studenten opgeleid op basis van de laatste technieken en kunnen zij kennis maken met de energietransitie die momenteel gaande is waarbij het stuk “elektrisch” steeds belangrijker wordt in deze industrie.

www.danfoss.nl

text