Skip to main content
             Word vriend!

Frisse kijk op AB INITIO

Verschillende studententeams zijn de afgelopen maanden aan de slag gegaan voor AB INITIO, het nieuwe STC-opleidingsschip.  Op donderdag 4 juli presenteerden en ‘pitchten’ zij hun ideeën. De deeltijdstudenten hbo Maritieme Techniek werkten een compleet scheepsontwerp uit. Hierbij keken zij naar rompvormen, werktuigkundige systemen, tanks, weerstand, voortstuwing en de ideale indeling voor het nieuwe schip. Hbo-studenten van Rotterdam Mainport Institute (RMI) werkten voor hun praktijkintegratieproject samen. Zo keek een team naar een oplossing om AB INITIO compleet elektrisch te laten varen en onderzocht een ander team de total cost of ownership. De project- en stuurgroep waren onder de indruk van de frisse ideeën en nemen deze mee in de verdere totstandkoming.

GERELATEERDE ARTIKELEN