Skip to main content
             Word vriend!

Feestelijke start aanbesteding opleidingsschip tijdens Maritime Industry 2019

Op 7 mei organiseert STC Group een feestelijke start van het aanbestedingstraject voor het nieuwe opleidingsschip ‘AB INITIO’. Astrid Kee, lid College van Bestuur STC Group, zal op 7 mei om 15.30 uur het project presenteren aan de sector. De presentatie vindt plaats tijdens Martime Industry in de Evenementhal Gorinchem op standnummer A.105.

Het nieuwe schip wordt speciaal gebouwd voor de binnenvaartopleidingen van STC Group op vmbo- en mbo-niveau. Het project staat sinds 29 april op TenderNed: www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/164426.

In 2018 heeft STC Group een Programma van Eisen (PvE) voor het schip opgesteld en een ontwerpwedstrijd gehouden dat een conceptueel ontwerp heeft opgeleverd. In het PvE staat voorop dat de gebruikers van het nieuwe schip hun werkzaamheden veilig en met plezier moeten kunnen uitvoeren. Er dient uiteraard aan vigerende wet- en regelgeving te worden voldaan en het schip moet aansluiten bij de wensen om de toekomstige professional op te leiden en te trainen voor de uitoefening van het (toekomstige) beroep. In het algemeen geldt dat het definitieve ontwerp dat gerealiseerd gaat worden moet voldoen aan de volgende thema’s: duurzaam, innovatief, toekomstbestendig, bruikbaar, herkenbaar en financieel aantrekkelijk.